Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

BRIDGES

A hyBRID (physical-diGital) multi-user Extended reality platform as a stimulus for industry uptake of interactive technologieS

Το έργο BRIDGES είναι ένα H2020 Innovation Action που έλαβε χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για 24 μήνες κι αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση της πανευρωπαϊκής βιομηχανίας διαδραστικών τεχνολογιών στο χώρο της Εκτεταμένης Πραγματικότητας (eXtended Reality - XR). Στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολιστικής λύσης για την αλληλεπίδραση ατόμων που συνεργάζονται σε περιβάλλοντα που συνδυάζουν το φυσικό και τον εικονικό χώρο. Συντονίστρια του έργου από πλευράς του ΕΚΠΑ είναι η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Μαρία Ρούσσου.

Η λύση BRIDGES βασίζεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα Immersive DeckⓇ, η οποία στα πλαίσια του έργου θα εξελιχθεί σε ένα βασικό προϊόν με ευρεία εφαρμογή, που μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για την υιοθέτηση διαδραστικών τεχνολογιών από τη βιομηχανία. Για να διασφαλιστεί η διάδοση και η υιοθέτηση της προτεινόμενης λύσης, θα πραγματοποιηθούν εκτενείς και ολοκληρωμένες πιλοτικές εφαρμογές για την αξιολόγησή τους σε πραγματικές συνθήκες. Οι πιλοτικές εφαρμογές θα διεξαχθούν σε δύο μεγάλα διεθνή αεροδρόμια, το Berlin Brandenburg Airport στη Γερμανία και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος” στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και άσκησης πυροσβεστών και διασωστών, καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ελληνικός Κόσμος” στην Αθήνα, στο πλαίσιο της άτυπης εκπαίδευσης με σκοπό την ενίσχυση της μαθησιακής και ψυχαγωγικής εμπειρίας των επισκεπτών.

Ημερομηνία Έναρξης
Ημερομηνία Λήξης
TAGS